gotowanie #1

Pomijając potrawy ze słoika, koreczki i jakieś proste posiłki ubogiego ludu, do listy umiejętności kulinarnych od dziś dopisujemy zapiekankę z cukinią i szynką. Jest więc: zupa oraz zapiekanka. Większych zastrzeżeń do swojego dzieła nie mam, A. nawet pochwaliła wykonanie (choć uważam, że ciasto, które moim zdaniem było całkiem bez wyrazu, tłumiło lekko walory smakowe całości).

Podano z Jacob’s Creek Cabernet Merlot rocznik 2007 (markę namierzyłem na półce dzięki wskazaniom “Szefa”:) ) – w smaku trochę za kwaśne jak dla mnie, ale zdecydowanie lepsze niż resztki wina Villaseca, które zostało nam z Sylwestra.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s